Svinekød med grøntsager

Svinekød med Grøntsager

Her kommer endelig den første opskrift – svinekød med grøntsager (se billedet til venstre). Retten, efter min mening, er en meget almindelig lækker kinesisk ret og nem at lave. Den er nok til to personer og skal naturligvis serveres varm med ris til…

250 g svinekød,  i tynde strimler
3 peberfrugter, skærs i terninger
1  løg, skæres i både2 spsk sukker
Forårsløg og Ingefær, finthakket
Soya sauce
Salt & peber
Kartoffelmelblandingen (2 spsk kartoffelmel + 3 spsk vand)

1. Kødblandingen: Bland kødet godt sammen med ingefær, forårsløg, soya, salt  & peber og kartoffelmedblandingen i en skål, og lad kødblandingen stå i køleskabet mens grøntsager forberedes. (se billederne nedunder)

Kødblandinggrøntsager

brunkødet

2. Varm olie op i en wok eller på en flad pande. Brun kødet på panden over kraftig varme mens der røres rundt i det, så det ikke hænger sammen. Tilsæt lidt  mørk soya eller madkulør. Tag kødet op når det bliver lysere eller gennemstegt. (se billedet til højre)

3. Put mere olie og de forberedte grøntsager på panden. Steg dem i 3min og tilsæt kødet. Rør dem godt sammen mens der kommes salt, peber, sukker og lidt vand på.
Man kan godt tilsætte lidt mere madkulør hvis retten er for lys og tilsætte lidt eddike til at give retten en sur & sød smag. (se billederne nedunder)

grøntsagerpaapandenblandingafK_G

OBS! Det er meget vigtigt at sætte kødet til at trække ca. 15min i blandingen, især med kartoffelmel og vand, for at sikre kødet bliver saftigt. Man kan også anvende andre grøntsager, f.eks. squash, gulerødder osv…


Bland kødet godt sammen med ingefær, forårsløg, soyasauce og kartoffelmel i en skål, tilsæt 3spsk vand og lad kødblandingen stå i køleskabet

Leave a comment

Your comment